maandag 3 november 2014

Speltscones bij het ontbijtIn het weekend eten we vaak scones met roerei, jam of in de zomer met aardbeien. Afgelopen weekend heb ik voor het eerst scones gebakken van speltbloem en het resultaat was goed. Onze traditie is dus veilig gesteld!
Scones zijn heel gemakkelijk te maken (zeker als je de beschikking hebt over een foodprocessor, die van de ingrediënten in een handomdraai deeg maakt) en de oventijd is kort: 11 minuten. Terwijl de anderen de tafel dekken, maak jij de scones. En bij het piepje van de oven, ga je meteen aan tafel!


Scones met roerei

4 personen

Ingrediënten
250 g speltbloem
2 tl bakpoeder
2 el fijne suiker
flinke snuf zout
50 g plantaardige margarine (bv. Zeeuws meisje)
1 ei
1/2 dl lactosevrije melk of soya cuisine (sojaroom)

Voor het roerei
5 eieren
1 dl lactosevrije melk of soya cuisine (sojaroom)
zout, versgemalen zwarte peper
zonnebloemolie

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 250 graden (boven- en onderwarmte).
2. Kneed met zo min mogelijk bewegingen een deeg van de ingrediënten (hoe langer je kneed, hoe "taaier" het deeg wordt omdat door het kneden de gluten vrijkomen).
3. Verdeel het deeg in 8 stukken en maak er bolletjes van. Leg ze op de bakplaat en bak de scones in 10-11 minuten goudbruin.
4. Maak intussen het roerei. Kluts de eieren met de lactosevrije melk of sojaroom, zout en peper. Verhit een koekenpan met wat olie en giet het eiermengsel in de pan. Laat het ei even bakken en roer dan voorzichtig het ei door elkaar. Laat het ei zo lang garen totdat het nét gestold is. Draai meteen het vuur uit en schep het roerei in een schaal.
5. Doe de scones in een schaal en dien op met het roerei.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten