zaterdag 8 november 2014

Hartige speltscones

Dit is een variatie de speltscones waar wij vaak mee ontbijten in het weekend. De hartige scones zijn lekker bij een maaltijdsoep, bij een lunch, een hight tea en ... ?

Je kunt de scones op de rest van je maaltijd aan laten passen door te spelen met de kruiderij. Voeg bv. eens wat gemalen komijnzaad toe, basilicum en zongedroogde tomaten, kerrie of gerookt paprikapoeder.

Gerookt paprikapoeder is trouwens een interessante smaakmaker, zeker voor de vegetarische keuken en zeker ook als de maaltijd FODMaP-beperkt moet zijn. Het geeft veel diepte aan de smaak. Als je de smaak nog niet gewend bent, kun je het beste beginnen met een klein beetje, want het goedje smaakt erg sterk (maar niet scherp).


Hartige speltscones

voor 8 stuks

Ingrediënten
250 g speltbloem
2 tl bakpoeder
1 el fijne suiker
flinke snuf zout, versgemalen zwarte peper
75 g geraspte oude kaas
50 g plantaardige margarine
1 ei
1/2 dl soya cuisine (sojaroom)


Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 250 graden (boven- en onderwarmte).
2. Kneed met zo min mogelijk bewegingen een deeg van de ingrediënten (hoe langer je kneed, hoe "taaier" het deeg wordt omdat door het kneden de gluten vrijkomen). Of draai je de ingrediënten in een Magimix of een andere keukenmachine tot deeg.
3. Verdeel het deeg in 8 stukken en maak er bolletjes van. Leg ze op de bakplaat en bak de scones in 10-11 minuten goudbruin.
4. Serveer de scones meteen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten