zondag 30 november 2014

Andijvietaart met zongedroogde tomaten

Een heerlijke taart! Als ik vroeger toch geweten had dat andijvie zo lekker kan zijn...!


Andijvietaart

voor 4 personen

Ingrediënten
voor het deeg:
200 g speltbloem
100 g koude margarine
1 ei
zout, versgemalen zwarte peper

voor de vulling:
400 g andijvie, grof gesneden
8 zongedroogde tomaten op olie
4 eieren
100 g oude kaas (Old Amersterdam), geraspt
0,5 dl lactosevrije melk
1 el maïzena
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde oregano
zout, versgemalen zwarte peper

Bereiding
1. Begin met het deeg. Kneed een deeg van alle ingrediënten, hiervoor kun je eerst met twee messen de margarine door de bloem snijden en vervolgens de rest erdoor kneden. Ook kun je (zoals ik) een foodprocessor gebruiken. Leg het deeg even ter zijde.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (stand boven- en onderwarmte).
3. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Verhit een hapjespan en roerbak de zongedroogde tomaten in aanhangend olie. Voeg de andijvie toe en roerbak het tot het geslonken is. Voeg de basilicum en oregano toe en zet het vuur uit.
4. Los in een kom de maïzena op in de lactosevrije melk. Klop de eieren erdoor en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Rasp de oude kaas boven de kom. Roer het eiermengsel door de andijvie in de pan.
5. Vet de bakvorm in en bekleed hem met het deeg. Stort de vulling erin, strijk het glad en schuif de taart in de oven (net onder het midden).
6. Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. Als de taart te donker dreigt te worden, kun je hem tussentijds afdekken met aluminiumfolie.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten