zaterdag 8 november 2014

Bananencurry met rijst

Dit is een bijzondere curry. Apart en lekker!  Eerder maakte ik de gerecht (toen nog met knoflook, ui, amandelen en nog meer verboden vruchten) altijd met quinoa, maar sinds het zo'n hype geworden is, is het erg duur geworden. Maar als je extra wilt uitpakken, dan kun je de curry serveren bij rode quinoa. Lekker en het toont!
Als je kiest voor rijst, is het lekker als je een stevige korrel gebruikt. De snelkookrijst van Ekoplaza is heel geschikt hiervoor, vind ik.


Bananencurry

4 personen

Ingrediënten
200 g snelkookrijst van Ekoplaza
4 dl lactosevrije yoghurt (MinusL of Arla)
4 rijpe bananen
3 tomaten
1/2 groentebouillonblokje
2 tl kerrie madras
sambal
2 el maïzena
3 el grofgeraspte kokos
zout, versgemalen zwarte peper

Bereiding
1. Kook de rijst beetgaar. Vang bij het afgieten een glas kookvocht op. Je kunt dit straks gebruiken als je de saus iets wilt verdunnen.
2. Ontvel de tomaten. (Breng 1 liter water aan de kook in bv een pan. Snijd het velletje van de tomaten kruiselings in, zet het vuur onder het borrelende water uit en laat de tomaten erin zakken. Laat een kom vollopen met koud water en doe de tomaten hier in, na een minuutje in het kokende water gelegen te hebben. Vis de tomaten eruit en haal de vellen eraf.)
Snijd de tomaten in stukjes, verwijder eventueel de pitjes.
3. Pureer 2 bananen met de yoghurt, het bouillonblokje en de kerrie. Schenk het mengsel in een hapjespan en breng al roerend aan de kook. Los de maïzena op in een klein beetje water en voeg toe. Even goed roeren om te voorkomen dat er plaatselijk klonten ontstaan. Voeg ook de tomaten toe en laat de curry 10 minuten zacht koken.
4. Snijd de overige twee bananen in blokjes. Rooster de geraspte kokos in en droge koekenpan.
Voeg de bananenblokjes vlak voor het serveren toe aan de curry, zodat ze even mee kunnen warmen. Breng de curry op smaak met versgemalen zwarte peper, sambal en eventueel zout.
5. Serveer de curry op de rijst en strooi en wat geroosterde kokos overheen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten