maandag 3 november 2014

Kipkerrie

Kipkerrie is onze snelle maaltijd. We eten dit eigenlijk altijd met spruitjes, op verzoek van mijn zoon die dat zo lekker vindt (!), maar spruitjes zijn nu even taboe, net als ui en knoflook helaas. Gelukkig is het zo ook erg lekker! In plaats van spruitjes doe ik er een mengsel van paprika, wortel en taugé of zoiets als snijbonen in (deze laatste eerst snijden en beetgaar koken voor je er ze er aan het eind doorheen roert).

Geconfijte gember is een extraatje in dit recept. Het geeft wat extra pit aan het recept en een klein zoetje. Je kunt het weglaten als je er niet van houdt.

Vanwege de knapperigheid en frisse smaak is bij dit gerechtje een wortelsalade (gewoon geraspte wortels) lekker, op smaak gebracht met een oosterse dressing van 2 el limoensap met 1 tl sesamolie.


Kipkerrie

4 personen

Ingrediënten
200 g kipfilet
3 bosuitjes (i.v.m. FODMaP alleen het groene gedeelte)
2,5 dl kokosmelk
1-2 tl kerrie madras
2 bolletjes geconfijte gember fijngesneden of wat gembersiroop
zout, versgemalen peper
600 g groenten
200 g rijst (of zoveel als jullie eten)
wokolie of zonnebloemolie
cassave of kroepoek voor erbij

Bereiding
1. Kook de rijst beetgaar. Giet af en laat met het deksel erop rusten.
2. Snijd de bosuitjes en de groenten die je gebruikt in stukjes (als je taugé gebruikt, die alleen wassen). Als je snijbonen gebruikt, zet deze dan in ruim water op en laat zo'n 8 minuten koken. Check of ze beetgaar zijn en zo ja, giet af. Houd ze apart tot het laatst.
3. Snijd kipfilet in blokjes en verhit een scheutje wokolie of zonnebloemolie in een hapjespan. Stort de kipfilet in de pan en strooi de kerrie madras eroverheen. Roerbak de kip een paar minuten. Voeg de bosuitjes toe en ook groenten zoals wortel en paprika. Roerbak opnieuw een paar minuten en voeg de kokosmelk toe, samen met de gehakte geconfijte gember of de gembersiroop. Breng op smaak met een flinke snuf zout en zwarte peper en laat de saus met het deksel op de pan 5 minuten zacht koken.
4. De saus is nu klaar. Voeg voor je hem opdient de taugé toe als je dit gebruikt of de snijbonen. Even doorwarmen en klaar!


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten