maandag 3 november 2014

Foeyonghai

Vanavond eten we vegetarische foeyonghai. Lekker!
Voor de leden van het gezin die niet onderworpen zijn aan het FODMap-dieet kun je nog wat cashewnoten over het gerecht heenstrooien als je het opdient. Zonder dat is het ook lekker én voldoende rijk aan eiwitten; het is echt bedoeld voor het lekkere.
Je kunt bij dit gerecht omeletten bakken en deze opdienen met de groenten en de saus als vulling, maar je kunt het eimengsel ook roerbakken (roerei) en daaraan de groenten en saus toevoegen. Je hebt dan een saus voor bij de rijst.


Fouyonghai

4 personen

Ingrediënten
1 prei (alleen het groene gedeelte i.v.m. FODMaP)
1 groene paprika
1 rode paprika
1 gele paprika
4 wortels
125 g taugé
1-2 el sojasaus (Ketjap Manis)
8 eieren
3 tl sesamolie
zout en versgemalen zwarte peper
200 g rijst (bv. basmati)
wokolie of zonnebloemolie
desgewenst cassave of kroepoek voor erbij

Voor de saus
140 g tomatenpuree
100 ml Oosterse gembersiroop (bv. van Conimex)
1/2 bouillonblokje
1-2 el sojasaus (Ketjap Manis)

Bereiding
1. Kook de rijst beetgaar.
2. Maak de groenten schoon en snijd ze in reepjes of stukjes (de prei in halve, dunne ringen). De taugé hoef je alleen te wassen en uit te laten lekken.
3. Kluts voor de omelet of het roerei de eieren met 3 tl sesamolie, 1 el ketjap, peper en zout.
4. Roer in een steelpan de ingrediënten voor de saus door elkaar, samen met 2 dl water en breng aan de kook. Laat de saus 5 min. zacht koken.
5. Verhit een wok of hapjespan en voeg aan de hete pan de olie toe. Wok of roerbak alle groenten met uitzondering van de taugé. Het is lekker als de groenten nog knapperig blijven, dus houdt het kort. Voeg vlak voor opdienen de taugé toe en warm kort mee.
6. Verhit intussen een koekenpan met wat olie en bak of vier dunne omeletten van het eimengsel of maak er roerei van. Voor dit laatste giet je het eimengsel in de pan (middelhoog vuur) en laat je het kort bakken. Daarna schep je het voorzichtig door elkaar, tot al het ei net gestold is. Draai het vuur meteen uit.
7. Dien op als gevulde omelet met rijst erbij, of als een saus bij de rijst. Voor dit laatste roer je de tomatensaus door de groenten en schep je hier het roerei doorheen.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten