Na wat experimenteren ben ik tot frisse frambozenscones gekomen (bros deeg) en een cranberry bread swirl, ofwel een gedraaid cranberrybrood (gistdeeg) met behalve cranberries ook banketbakkersroom erin. Geslaagd experiment!
Speltscones met frambozen
voor 8-10 stuksIngrediënten
250 g bloem
2 tl bakpoeder
50 g margarine
50 g fijne suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
2 el melk
250 frambozen uit de vriezer (geen verse!)
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 225 graden (boven- en onderwarmte).
2. Kneed met zo min mogelijk bewegingen een deeg van de ingrediënten (hoe langer je kneed, hoe "taaier" het deeg wordt omdat door het kneden de gluten vrijkomen).
3. Rol het deeg uit tot een groot vlak en verdeel de bevroren frambozen erover.
Rol het deeg voorzichtig op en knijp vervolgens in de lange deegslang, zodat alle holtes die aan de binnenkant ontstaan zijn, opgevuld worden met deeg.
Snijd met een heel scherp mesje en met voorzichtige halen (om de frambozen niet weg of plat te drukken) het deeg in plakken van ongeveer 2,5 cm breed. Leg de plakken op de bakplaat en bak de scones in 10-11 minuten goudbruin.
4. Serveer de scones op een platte schaal en besneew ze met poedersuiker.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten