zaterdag 21 maart 2015

Fruitijsjes

Afgelopen dinsdag was het bijna zomers warm. Niet echt natuurlijk, maar met een trui aan was het in de tuin (uit de wind) echt heerlijk! Een goede gelegenheid om de kinderen te verwennen met een fruitijsje. Het ijsje kan met gemak het fruit na schooltijd vervangen want het is gewoon bevroren fruitpuree.


Een moeilijk te maken? Nee hoor, gewoon het fruit in de kom van de blender, pureren, in de vormpjes gieten en dan maar wachten tot het goed bevroren is.

De vormpjes om zelf ijsjes te maken, kun je voor weinig kopen bij allerlei winkels (de mijne was volgens mij 2 euro). Het is natuurlijk een seizoensproduct, dus misschien moet je er in dit seizoen nog wel voor naar een kookwinkel.

O ja, dit fruitijsje is natuurlijk ook een leuk en lekker nagerecht!

Ook van dit toegestane fruit, mag je als FODMaP-per niet teveel in één keer hebben. Eén ijsje per keer kan wel; zoveel fruit zit er per ijsje ook niet in (tenzij je vormpjes die e gebruikt heel groot zijn).

Fruitijsjes

voor 8 stuks

Ingrediënten
2 bananen
125 g frambozen uit de vriezer
125 g blauwe bessen uit de vriezer
1 dl sinaasappelsap
desgewenst 1 el suiker

Bereiding
Snijd de bananen in stukjes boven de kom van de blender. Voeg het fruit uit de vriezer toe en het sap en pureer het geheel glad.
Vul de vormpjes met het mengsel en tik de vorm een paar keer tegen het aanrecht, zodat de luchtbellen kunnen ontsnappen.
Steek de stokjes erin en zet de vorm in de vriezer. Na ongeveer 4 uur zijn het ijsjes geworden.
Maak de ijsjes los door heet water langs de buitenkant van de vorm te laten lopen.

Tip: Als je toevallig ander fruit in huis hebt, dan gebruik je dat gewoon. De bananen in het ijsje maken het geheel wel romig, dus die zou ik als basis gebruiken.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten