maandag 27 oktober 2014

Stamppot rauwe andijvie

In de winkel liep ik tegen de gerookte spekjes van de Vegetarische Slager aan (Speckjes gerookt), gemaakt van soja. Die wilde ik proberen! En ja, in onderstaand recept doen ze het echt heel goed!


Recept van stamppot rauwe andijvie

voor 4 personen

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
200 g fijngesneden andijvie
400 g cherrytomaten, in vieren gesneden
50-100 g geraspte oude kaas
1 bakje Speckjes gerookt van de Vegetarische Slager
zout, versgemalen peper
olijfolie
sojaroom, lactosevrije melk of lactosevrije slagroom

Bereiding
Zet de aardappelen met een bodempje water op, breng aan de kook, draai het vuur zacht en kook ze met het deksel op de pan gaar.
Was intussen de cherrytomaten en snijd ze in vieren. En bak in de laatste vijf minuten de speckjes krokant.
Giet de aardappelen af en stamp ze met een scheut sojaroom, lactosevrije melk of lactosevrije slagroom tot puree. Roer de andijvie erdoor en vervolgens de kaas, de tomaatjes en de speckjes. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout en...


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten