maandag 8 juni 2015

Courgettebeignets met munt

Enige tijd geleden stond in het tijdschrift delicious. een aantal alternatieve (ham)burgerrecepten. Geïnspireerd hierdoor heb ik deze FODMaP-vrije courgettebeignets gemaakt. Erg lekker!

Je kunt het recept ook glutenvrij maken. Ik heb beide varianten gemaakt en lekker bevonden. Om de hoeveelheid FODMaPs te beperken, kun je als je hier brood bij eet, het beste gekookte rijst gebruiken in plaats van broodkruim. Als je niet of minder gevoelig bent voor spelt, dan kun je gerust broodkruim gebruiken.

De beignets zijn lekker met een groene salade en met wat brood. Zelf blijk ik nogal gevoelig te zijn voor (te veel) spelt. Eén keer per dag speltbrood kan, maar meer niet (of incidenteel). Ik eet deze beignets dus met veel groenten erbij. Is ook lekker!

Courgettebeignets

4 personen

Ingrediënten
1 courgette
3 takjes verse munt
75 g feta, verkruimeld
75 g grana padano, geraspt
40 g zonnebloempitten
40 g rijstemeel (of evt. speltbloem of maïsmeel)
80 g broodkruim van speltbrood of gekookte rijst
1 el chili-knoflookolie
1 el basilicumolie of 1 el gedroogde basilicum
2 eieren
1/4 tl bakpoeder
zout, versgemalen zwarte peper

Bereiding
1. Rasp de courgette grof en doe in een ruime kom. Voeg alle andere ingrediënten hieraan toe en roer goed door elkaar.
2. Verhit een koekenpan met wat olie en schep drie bergjes van het "beslag" in de pan en druk ze plat. Bak ze een paar minuten op halfhoog vuur, tot ze enige stevigheid hebben gekregen. Draai ze voorzichtig om met een spatel en bak ook deze kant in een paar minuten gaar en goudbruin. Houd ze warm in de oven of onder aluminiumfolie, terwijl je de overige beignets bakt.
Uit het beslag haal je ongeveer 8 stuks.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten