Op deze pagina vind je recepten voor het paasontbijt, lekkernijen tussendoor en het paasdiner, die voldoen aan het FODMaP-beperkt dieet. Bij elk idee staat een link naar het recept, elders op deze blog. Ik ben benieuwd naar of je ermee aan de slag gaat! Als je op zoek bent naar een ander soort recept, kun je natuurlijk ook in de receptenindex kijken. Mocht je graag vlees serveren bij het hoofdgerecht dan kun je in de receptenindex bijvoorbeeld terecht voor mooie bijgerechten, zoals de aubergines uit de oven en aardappelgratin.
Gezellige paasdagen!
Het paasontbijt
Een rijkgevulde tafel met paasbrood, vers fruit, scones, roerei of een gekookt ei en ontbijtmuffins vind ik het leukste om voor mij gezin te maken. Nu ik opgescheept zit met tegendraadse darmen doe ik dat nog steeds (en ja, ik vind het nog steeds leuk om dat te doen), maar helemaal leuk is natuurlijk als ik zelf er ook iets van kan eten.
Van belang voor ons FODMaP-pers is dat we alles met mate eten, zeker op een dag waarop je wat meer eet dan normaal. Je kunt daarom best allerlei verschillende dingen maken en van alles iets eten, als het maar kleine beetjes zijn. Je kunt dus ook best halve recepten maken in plaats van hele, of restanten invriezen (dat kan niet bij alles natuurlijk). Let ook even op de hoeveelheid vers fruit die je per keer eet: het advies is om niet meer dan één tot anderhalve vrucht per keer te eten, tenzij je al weet dat je meer of juist minder verdraagt.
Voordeel van "alles een beetje": je fit voelen en slank blijven...

Vers fruit: stukjes banaan, sinaasappel en frambozen
Snoeperijen voor bij de koffie of thee
Na een uitgebreid ontbijt kun je natuurlijk net beste volstaan met één of meer pure chocolade-eitjes bij de koffie. Óf een klein beetje van iets anders lekkers! Voor de thee geldt hetzelfde. Zie mijn ideeën hieronder.

Citroentaart
Frambozenmuffins met sinaasappel en amandel
Gemberkoekjes
Rijstevlaai met frambozen en blauwe bessen
Polentakoekjes met cranberries
Voorgerechten
Groene salade met granaatappelpitten en pecannoten
Groene salade met een gepocheerd ei
Paprika-tomatensoep

Hoofdgerechten
Tulp-achtige tomatentaart met feta en aardappel
Rijstbeignets
Risotto met tomaten en basilicum
Spelpasta met pesto van cavolo nero en gerookte paprika's

Nagerechten
Crème brûlée
Chocolademousse met rozemarijn en sinaasappel

Kokosvla met een saus van frambozen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten