Overigens: meer werk betekent niet dat het moeilijk is! Qua handelingen is het een makkelijk recept. Een geruststelling?

Aardappelgratin
voor 4 personen (of meer)Ingrediënten
750 g geschilde aardappelen
1 dl lactosevrije melk
100 g grana padano
zout, versgemalen zwarte peper
versgemalen nootmuskaat
Bereiding
1. Schil de aardappelen en schaaf ze in dunne plakken. Met een mandoline gaat dat snel en gemakkelijk.
Stel de oven in op 175 graden Celsius (boven- en onderwarmte).
3. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs en in verschillende lagen in de schaal. Rasp er na elke laag een beetje grana padano overheen en giet er een klein beetje van het roommengsel over.
Dek de laatste laag aardappelplakjes af met het restant room (dat mag veel zijn) en flink wat kaas. Zie de onderste foto.
Tips voor een snelle variant
Als je de snelle variant (minder werk) ambieert dan kun je de aardappelplakjes ook zo in de schaal storten en een beetje afplatten en vervolgens de room en de kaas erover verdelen. Ook kun je voor een tussenvariant gaan waarin je wel laagjes aardappel en room/kaas afwisselt, maar waarin je dat ook wat minder precies aanpakt.
Als je wilt dat het gerecht sneller op tafel staat, dan kun je de aardappelplakjes kort koken (afhankelijk van de dikte 2-4 minuten) voor je ze in de schaal stort.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten