De koekjes zijn de eerste dag knapperig en chewy, na een dag in blik is het knapperige ervan af. Beide is lekker, vind ik.
O ja, zuiveringszout of natriumbicarbonaat kun je kopen bij de apotheek.
Havermoutkoekjes met gember
voor ongeveer 25 stuks
Ingrediënten
125 g havermout
100 g volkoren speltmeel
1 tl natrium-bicarbonaat
1/2 tl gemberpoeder
2 volle el geconfijte gembersnippers
100 g margarine
75 g suiker
1 el gembersiroop
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik de silicone bakmat van bv. Lekué (leg dit op het rooster). Ik heb de bakmat met 20 ringen (handig, weet je precies op welke afstand je de deegplopjes moet leggen).
2. Smelt de margarine met de gembersiroop en suiker in een pan met dikke bodem (maatje groter dan een steelpan). Roer even door zodat de suiker oplost. Draai het vuur uit en roer vervolgens eerst de gemberpoeder, de gembersnippers en het natrium-bicarbonaat erdoor en vervolgens de havermout en het speltmeel.
![]() |
Beslag klaar! |
...en bak ze in 10 minuten goudbruin in het midden van de oven. Laat de koekjes buiten de oven een paar minuutjes hard worden en laat ze daarna op een rooster verder afkoelen. (Intussen kan de tweede lading de oven in.)
Lekker snoepen!
Ze zijn echt jammie!
BeantwoordenVerwijderenDank je!
BeantwoordenVerwijderenHoe worden de koekjes als ik de margarine door olijfolie vervang?
BeantwoordenVerwijderen